Procesul de înregistrare al PCR a început

În ziua de joi, 8 noiembrie, ziua de naștere a lui Gheorghe Gheorghiu Dej(1901), la Tribunalul București, Secția III Civil, a avut loc prima ședință în care a fost dezbătută cererea de înregistrare a Partidului Comunist Român în Registrul Partidelor Politice. Dezbaterile s-au axat pe probleme de procedură, respectiv îndeplinirea condițiilor de admisibilitate a judecării cererii de înregistrare. Instanța constatând îndeplinirea condițiilor prevazute de lege( efectuarea publicitații și plata taxei de timbru) de către petent, Comitetul de Reorganizare  prin președintele său, tovarașul Petre Ignatencu, a trecut la analizarea admisibilității cererilor de intervenție în interes propriu depuse de: Partidul Alianța Socialistă, Trușcă Marin și Partidul Comuniștilor Nepeceriști. Analizând cele trei cereri instanța instanța a respins cererile Partidului Alianța Socialistă și Trușcă Marin,  iar  în ceeace privește cererea Partidului Comuniștilor Nepeceriști instanța a amânat discutarea acesteia pe 6 decembrie, următorul termen, cu condiția plății taxei de timbru.

Acest proces a trezit interesul mass-mediei, unele ziare și postul TV DUNA au reflectat evenimentul.

Prezentăm mai jos articolul  publicat de ziarul Evenimentul Zilei, ediția online și părerile cititorilor internauți care au accesat acest site și au dorit să-și spună părerea.

 

Mii de români vor înregistrarea Partidului Comunist Român. În locul lui Ceaușescu, mișcarea comunistă este condusă acum de un taximetrist

EVZ.ro; Autor:  Marian Păvălaşc

Bâtrâni nostalgici, maturi nemulțumiți de viața capitalistă și câțiva tineri care nu știu exact ce a însemnat comunismul în România doresc reînființarea PCR. Astăzi se judecă la Tribunalul București cererea lor.

Președintele partidului este Petre Ignatencu, un taximetrist din București. “Sunt președintele partidului, mai exact a comitetului de inițiativă pentru reînființarea PCR, și ca profesie sunt taximtrist, dar sunt licențiat în Drept. Îmi câștig existența din această activitate. Nu este nicio rușine și nu ascund asta”, ne-a spus liderul comunist.

Aceasta ne-a mai declarat, înainte de a intra în sala de judecată: “sper să ni se aprobe cererea și să avem personalitate juridică. Societatea românească este dezechilibrată din punct de vedere politic. Conform unui studiu, 60% dintre români nu mai au nicio teamă față de PCR. Acum în partid sunt mulți membri și din rândul tinerilor, dar și persoane mai mature. Dacă vom căpăta personalitate juridică, vom avea programe și pentru a-i atrage în partid pe cei care sunt acum elevi”, ne-a declarat Ignatencu.

Președintele comunist ne-a mai spus că în cazul unei decizii favorabile a Tribunalului București se va organiza o mare adunare a partidului pentru a se alege conducerea. “Eu am doar o funcție provizorie. Să vedem ce decide instanța. În funcție de Marea Adunare a partidului vom vedea dacă putem participa la alegerile din 2014 pentru Cotroceni”, ne-a declarat acesta.

Doar în România comunismul nu este permis

Comuniștii români au cerut la mijlocul lunii trecute, la Tribunalul Buucrești, reînființarea mișcării politice.

„În numele Comitetului de Reorganizare a Partidului Comunist Român, membrii Comisiei pentru Înregistrarea Partidului Comunist Român în Registrul Partidelor Politice din România, pe 16 Octombrie 2012 au depus la Tribunalul Bucuresti un total de 27700 semnaturi de susținere. Numărul minim de semnaturi necesar pentru înregistrarea unui partid în România fiind de 25.000”, se precizează în cererea depusă în instanță.

“Având în vedere că Romania este singura țară din Europa unde de peste 22 de ani nu s-a permis inregistrarea Partidului Comunist Român deoarece în Legea Siguranței Nationale comunismul este asociat cu fascismul și apreciat ca un pericol pentru societatea românească, solicităm sprijin și solidaritate cu inițiativa noastră pentru înregistrarea Partidului Comunist Român ca o necesitate obiectivă pentru democratizarea societății românești și alinierea la standardele europene de democrație și respect al drepturilor omului pentru toți cetățenii țării”, se mai precizează într-un comunicat semnat de Constantin Cretu, Membru al Comisiei de Inregistrare a Partidului Comunist Roman Responsabil cu Relatiile Internationale.

8 comentarii adaugă comentariu

 1. eugen serban(cheudeanu) #

  BUNA ZIUA LUI CRACIUN,CRACIUN SI ANUL NOU FERICIT PT. TOTI ROMANI.
  PT.CEI 23 DE ANI DE CAND IA FOST LUATA VIATA,PRIN GESTUL FACUT DE ACEI BANDITI,NE-AM PUTUT DA SEAMA CA NU MERGE SPRE BINELE POPORULUI,NU CREDEA-M VREO DATA CA VOR RAMANE IN MAJORITATEA ORASELOR,NUMAI RUINILE CARE AU FOST CONTRUITE FABRICI,UZINE DE NOI SI PARINTI NOSTRI IN VREMEA LUI TOV.NICOLAE CEAUSESCU,ACEA ORANDUIRE COMUNISTA A FOST MULT MAI BUNA PT. POPOR,SIGURANTA ZILEI DE MAINE A FOST SIGURA,BANDITI CARE NE CONDUC DE 23 DE ANI AU FACUT IN ASA FEL IN TOATA AVEREA POPORULUI ROMAN SA O PASTOREASCA EI SI FAMILIILE ACESTORA,TREZITI-VA OAMENI DE OMENIE,NU-I LASAM SA MAI VANDA,SA AVETI SANATATE SI PUTERE DE MUNCA.
  PT. TOV. NICOLAE CEASESCU.
  SA-I FIE TARANA USOARA,INVECI AMIN,

  UNITATE ,PROLETARI DIN TOATE TARILE UNITI-VA,TRAIASCA P.C.Roman

  La multi anii

 2. eugen serban(cheudeanu) #

  Noa cred ca acum vor fi de acord cu revenirea PCR.au gatat de furat,de distrus,vandut,aceasta frumoasa tara,treziti-va oamenii de omenie

 3. lepadatu chirita #

  Asteptam cu nerabdare ziua renasterii miscarii comuniste in romania.
  Sa fie intr-un ceas bun.
  Vizitati blogul comunist,
  Scanteiacomintern.blogspot.com

 4. Asteptam cu multa nerabdare data de 6.12.2012, pentru a putea trece cu adevarat la reconstructia P.C.R.
  Noi cu totii trebuie sa ne mobilizam si sa fim gata pregatiti de START

 5. eugen serban(cheudeanu) #

  Nu putea-m crede ca putem ajunge in conditiile in care om cinsti,corect sa fie marginalizat din tote puctele de vedere,cei care au construit aceasta tara,au mai multa trecere in fata administratiei hoti banditi care au fost certat cu legea in vremea comunista si acum sunt mari si tari pe munca noastra,nu zic ca nu a avut greseli comunismul si eu am fost sactionat de banditi care ne conduc acum,ma-u scos din niste drepturi pe care le avea-m,totusi trebuie sa recunoaste-m acesta tara a avut viata din zi din noapte circula-u oameni pe strazi mergand la serviciu,acum sunte-m ca vai de capul nostru.
  TRAIASCA PARTIDUL COMUNIST ROMAN,VIITORUL ROMANIEI,EUROPEI SI NU NUMAI

 6. Edson #

  Traiasca PCR! Inainte tovarasi!

 7. Ce rusine pentru d-ul Constantin Rotaru, În sfâtşit cu aceasta ocazie ş-a dat arama pe faţa. Noi stiam de mult ca domnia sa, ca persoana politică, nu are nimic cu PCR-ul.
  Vă dorim sincer mult succes Domnule RETRE IGNATENCO. Asteptam data de 6 decembriw 2012.
  VĂ CEREM INSISTENT SĂ NE ŢINEŢI LA CURENT CU DEMERSURILE VIITOARE.

 8. Tovarasul Dan #

  Traiasca partidul!Traiasca poporul!Traiasca viitoarea Romanie Socialista!Daca vom ajunge la putere vom sfarma aceasta ceata de hoti care ne fura de 23 de ani.E timpul sa rasara soarele si in Romania .Sa speram ca tribunalul va accepta pe viitor inscrierea partidului.

adaugă comentariu

*

august 2022
L Ma Mi J V S D
« mai    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Go To Top