Comunicat

Însemnǎtatea  actului revoluţionar de la 23 august 1944

Comitetul de Reorganizare a Partidului Comunist Român aduce omagiul său tuturor celor care au contribuit și au făcut posibil actul revoluţionar de la 23 august 1944, moment fundamental în istoria României și crucial în desfășurarea celui de-al II-lea Război mondial, făcându-și datoria cu cinste faţǎ de poporul lor şi faţǎ de popoarele din întreaga lume care au suportat ororile acestuia.

Ziua de 23 August va rǎmâne în calendarul clasei muncitoare şi a tuturor forţelor progresiste din țara noastră drept una din cele mai luminoase zile, prilej de sǎrbǎtoare pentru toţi cei care muncesc în aceastǎ ţarǎ, indiferent de naţionalitatea lor. Este ziua fǎrǎ de care, poate, nu ar fi fost posibilǎ cea mai rodnică perioadǎ din istoria acestei ţǎri, perioada socialistǎ, când oamenii muncii, pânǎ atunci exploataţi, au devenit stǎpâni pe destinul lor, pe viaţa lor, pe munca lor, instaurând un nou tip de societate, fǎrǎ exploatatori şi exploataţi, societatea socialistǎ.

Poporul român, majoritatea din acesta formând-o clasa muncitoare și țărănimea, condus de partidul proletariatului, Partidul Comunist Român, a obținut succese deosebite în dezvoltarea sa materială și spirituală în perioada 23 august 1944 și 22 decembrie 1989 fapt ce iese tot mai pregnant în evidență acum când același popor român se dovedește  incapabil de progres prin propriile forțe dar suportă greutăți enorme în condițiile crizei globale a capitalismului falimentar.

Putem afirma, fără teama de a greși, că în decembrie 1989 România era un stat deplin independent și suveran pe când astăzi aceste două noțiuni sunt fără acoperire, țara noastră fiind dependentă de capitalul monopolist internațional, indiferent de cine este gestionat – UE, FMI etc.

Consecvent cinstirii eroilor miscarii muncitoresti si ai miscarii antifasciste, Comitetul de Reorganizare al Partidului Comunist Român va depune marți, 23 august 2010, ora 10 o coroană de flori la Monumentul Eroilor Patriei din fața Academiei Militare.

De asemenea va aduce cinstire ostașilor sovietici care s-au jertfit în cel de-al II-lea Război Mondial, pe teritoriul României, pentru înfrăngerea fascismului german prin organizarea unei ceremonii de depunere de coroane de flori la Monumentul Ostașului sovietic, în aceeași zi la ora 12.

Este stiut că Uniunea Sovietică a dus greul luptei impotriva fascismului, dând si cel mai mare tribut de sânge, peste 26 de milioane de morti

Cinste eternă zilei de 23 august 1944, ziua eliberării României de sub fascism și trecerea ei în tabăra Națiunilor Unite în cel de-al II-lea Război Mondial

Președinte Petre Ignatencu

8 comentarii adaugă comentariu

 1. PARTIDELE CARE NE-AU CONDUS DE 22 DE ANI NE-AU OFERIT O ADEVARATA LECTIE DE DEMOCRATIE,AU VINDUT PE SPAGI GRASE,TOATA ECONOMIA TARII,AU DISTRUS SI VINDUT TOATE BUNURILE AGONISITE DE POPORUL RAMAN TIMP DE DECENII,ACUM POPORUL ROMAN,TREBUIE SA IA INAPOI ACESTE BUNURI FIINDCA APARTIN NOUA POPORULUI ROMAN

 2. ROMANII SINT O NATIUNE DE OAMENI MINDRI,FRUMOSI ,DESTEPTI,CU O TARA PLINA DE BOGATII,MUNTII PLINI DE AUR,PETROL,CARBUNE,APE,CIMPII ,PAMINT AGRICOL DUPA CARE ALTII OFTEAZA,DAR DATORITA NEIMPLICARII NOASTRE A TUTUROR IN FATA CELOR CARE NE FURA ACESTE BOGATII CU COMPLICITATEA CELOR CARE NE CONDUC DE PESTE 22 DE ANI,NOI SI COPII NOSTRI V-OM AJUNGE SLUGI PE PAMINTUL NOSTRU MASTENIT DIN MOSI STRAMOSI,CU CAPUL PLECAT SI CACIULA IN MANA IN FATA CELOR CARE NE CUMPARA PAMINTURILE .

 3. DUPA 22 DE ANI DE JAF NATIONAL ,ILEGALITATI,CAMATARIE BANCARA,CAMATARIE CU ORICE PRET
  CU ACTE IN REGULA,LEGI DATE PESTE NOAPTE PENTRU CEI CU BANI MA INTREB,NOI CHIAR SINTEM
  O TARA DE PROSTI,NU PUTEM SA NE APARAM SI SA LUPTAM CONTA CELOR CARE AU FURAT SI VINDUT ACEASTA TARA,NU PUTEM SA NE CEREM DREPTURILE DE A TRAI DECENT IN TARA NOASTRA
  FIINDCA NE VIND ASTIA IN FIECARE ZI ,CRED CA ROMANII DACA SE VOR TREZI,DIN SOMNUL CEL DE VECI VOR AVEA DE CISTIGAT,DAR TREBUIE SA SE TREZEASCA ODATA.

 4. Anonim #

  Desi nu agreez deloc evolutia de dupa 1989, care a dezamagit pe marea majoritate, daca aceasta este pozitia NPCR, afirm ca ea nu poate convinge pe mai nimeni, pentru ca ea este de fapt a vechiului PCR in forma sa cea mai dogmatica.

  • Geanina #

   Cred ca te inseli amarnic. Oamenii vad clar jungla in care traiesc, iar PCR va avea din ce in ce mai multi adepti. Este un sistem bun pentru toata lumea. Daca nu poti intelege asta, mai documenteaza-te.

   • Anonim #

    @Geanina:

    Exista o intreaga literatura despre actul de la 23 august si nici un istoric serios nu vorbeste in termenii articolului. Nu PCR a facut 23 august, desi rolul sau se pare ca a fost mai mare decit ar fi dispusi sa accepte anticomunistii, cel putin prin legaturile personale pe care Patrascanu le avea cu Palatul.

    In cele din urma, 23 august nu a adus nimic bun romanilor ci, prin diletantismul autorilor, doar a deschis poarta unui inamic ireductibil, si aceasta tocmai cind armistitiul era pe cale de a fi semnat. Ca armistitiul nu era o garantie definitiva in fata ingerintelor sovietice este un alt subiect de domeniul istoriei probabile. Tot un alt subiect, dar de domeniul istoriei reale, este si virajul, benefic pentru tara, operat de aripa nationala a PCR, ajunsa la putere prin abilitate si sansa.

    Ce va fi este greu de intuit acum. Potentialul revolutionar este enorm, pe masura injustitiei devenite norma, insa principiile comunismului cristalizate cu aproximativ 200 de ani in urma nu prea mai pot avea ecou azi, cel putin nu in forma dogmatica de odinioara.

    Deci, daca NPCR vrea sa fie credibil, este imperios necesar sa renunte la dogma si, in egala masura, clarificarea si asumarea proprii istorii, cu rele si bune. Textul articolului nu denota deloc asta. Din pacate, nici dumneavoastra.

   • Zamfir Ionescu #

    Buna ziua stimata tovarase!Numele meu este Zamfir Ionescu si la propunerea tovaresului Ignatenco dorim sa organizam comemorarea a 22 de ani de la asasinarea tovarasului Nicolae Ceausescu.Daca sinteti interesata ma puteti contacta la telefon 0727854175 sau pe email la adresa ionescu_zamfir@yahoo.com.Salutari tovarasesti!

 5. Tanase Ion #

  Stau si ma uit si parca le-as si trait cu o secunda in urma toate cele aratate de d-ra,bine ineles ne putindu-mi stavilii sau stapiii emotiile poate cele mai sincere cu putinta ce pot exista intr-o fiinta umana ca sa zic asa,mie displacindumi cuvintele pompoase sau mari.Si cind mai vad ca se si poate reintra pe acel curs ascendent a evolutiei noastre la toate nivelurile ca popor(macar atit),i-mi vine sa…,da orice regret sau pedeapsa mi-as alege ma gindesc ca-i insesizabil de putin in comparatie prostia savirsita in ’89.De aceia consider ca trebuie sa-mi iau inima-n dinti si sa incerc sau sa incercam a repara greseala facuta atunci.se poate.

adaugă comentariu

*

YouTube responded to TubePress with an HTTP 410 - No longer available
mai, 2018
L Ma Mi J V S D
« Apr    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Go To Top