19 august 2010

Comunicat

Însemnǎtatea actului revoluţionar de la 23 august 1944

Comitetul de Reorganizare a Partidului Comunist Român aduce omagiul său tuturor celor care au contribuit și au făcut posibil actul revoluţionar de la 23 august 1944, moment fundamental în istoria României și crucial în desfășurarea celui de-al II-lea război mondial, făcându-și datoria cu cinste faţǎ de poporul lor şi faţǎ de popoarele din întreaga lume care au suportat ororile acestuia.

Ziua de 23 August va rǎmâne în calendarul clasei muncitoare şi a tuturor forţelor progresiste din țara noastră drept una din cele mai luminoase zile, prilej de sǎrbǎtoare pentru toţi cei care muncesc în aceastǎ ţarǎ, indiferent de naţionalitatea lor. Este ziua fǎrǎ de care poate nu ar fi fost posibilǎ cea mai rodnică perioadǎ din istoria acestei ţǎri, perioada socialistǎ, când oamenii muncii, pânǎ atunci exploataţi, au devenit stǎpâni pe destinul lor, pe viaţa lor, pe munca lor, instaurând un nou tip de societate, fǎrǎ exploatatori şi exploataţi, societatea socialistǎ.

Poporul român, majoritatea din acesta formând-o clasa muncitoare și țărănimea, condus de partidul proletariatului, Partidul Comunist Român, a obținut succese deosebite în dezvoltarea sa materială și spirituală în perioada 23 august 1944 și 22 decembrie 1989 fapt ce iese tot mai pregnant în evidență acum când același popor român se dovedește incapabil de progres prin propriile forțe dar suportă greutăți enorme în condițiile crizei globale a capitalismului falimentar.

Putem afirma, fără teama de a greși, că în decembrie 1989 România era un stat deplin independent și suveran pe când astăzi aceste două noțiuni sunt fără acoperire, țara noastră fiind dependentă de capitalul monopolist internațional, indiferent de cine este gestionat – UE, FMI etc.

Consecvent cinstirii eroilor miscarii muncitoresti si ai miscarii antifasciste, Comitetul de Reorganizare al Partidului Comunist Roman va participa luni, 23 august 2010, la ceremonia de depunere de coroane de flori la Monumentul Eroilor Patriei din fata Academiei Militare. Ceremonia va avea loc la ora 10.

De asemenea vom aduce cinstire ostașilor sovietici care s-au jertfit în cel de-al II-lea Război Mondial, pe teritoriul României, pentru înfrăngerea fascismului german prin organizarea unei ceremonii de depunere de coroane de flori la Monumentul Ostașului sovietic, în aceeași zi la ora 12.

Este stiut ca Uniunea Sovietică a dus greul luptei impotriva fascismului, dând si cel mai mare tribut de sânge, peste 26 de milioane de morti

Cinste eternă zilei de 23 august 1944, ziua eliberării de sub fascism și trecerea României în tabăra Națiunilor Unite în cel de-al II-lea Război Mondial

Președinte Petre Ignatencu

adaugă comentariu

*

YouTube responded to TubePress with an HTTP 410 - No longer available
mai, 2018
L Ma Mi J V S D
« Apr    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Go To Top